SAMEN(k)LEVEN
 
Met SAMEN(k)LEVEN verdelen we op grote schaal ‘Deelstickertjes’, die mensen op hun brievenbus kunnen kleven. Daarmee laten mensen aan hun buren weten welk materiaal ze kunnen komen lenen.

Met de Deelstickertjes van SAMEN(k)LEVEN willen we twee vliegen in één klap slaan:

  • bijdragen tot warme buurten
  • mensen aanzetten tot duurzaam materiaalgebruik

Is het niet vreemd dat élk huisgezin een boormachine aankoopt, terwijl je even goed bij je buren kan aanbellen en dat van hen kan lenen?
 
Zeker wanneer je bedenkt dat 1 op 3 huishoudens in België alleenwoners zijn en dat we steeds dichter bij mekaar leven (verstedelijking) is het maar al te belachelijk dat je zélf het volledige gamma aan huishoudtoestellen, speelgoed, tuingerief … in huis haalt.
 
Waarom zou je heel die inboedel aankopen, als je ook spullen kan lenen bij je buur? Een pak gereedschap heb je echt niet elke dag nodig. Of bak jij elke dag frieten terwijl je buur élke dag zijn gras maait?  80% van onze spullen gebruiken we niet vaker dan één keer per maand.
 
Delen van kostbaar goed is niet alleen een positief alternatief voor onze dolgedraaide consumptiemaatschappij. Maar ook een fijne manier om je buren te leren kennen en het sociale weefsel in de buurt te versterken. Hol dus niet blindelings naar de winkel wanneer je een huishoudtoestel ontbeert, maar bel even aan bij je buren. En vraag of je dat van hen mag lenen.

Om je hiermee te helpen verdeelt Curieus Ieper vanaf 29 mei 2015 (Dag van de buren) Deelstickertjes. Een waslijst aan aantrekkelijke pictogrammen. Kleef deze stickertjes op jouw brievenbus, aan je raam of op je voordeur…en geef zo aan je buren te kennen welk materiaal ze bij jou kunnen lenen. Alsjeblieft, dank je wel.
 
Een vel stickers kan je verkrijgen bij Valentijn Despeghel via valentijn.despeghel@telenet.be of via 0477/64 06 59